Nävertjäls Triathlon Tävlingsinformation

     

Näverjtäls Triathlon genomförs i Bygdegårdsföreningens regi. Tävlingen är inte sanktionerad. Distanserna kallas simning, cykling och löpning men det är helt okej om man hellre plaskar lugnt, cyklar långsamt och lufsar eller går. Samtidigt är banan kuperad och för den som vill satsa blir tävlingen en tuff utmaning.
 
Målsättningen med tävlingen är att deltagarna ska trivas, njuta av omgivningarna och stolta ta sig över mållinjen och konstatera att de klarade utmaningen. Vi vill locka både de glada motionärerna och de som satsar med höga ambitioner.

Vad är triathlon?

Triathlon är en uthållighetsidrott där momenten simning, cykel och löpning utförs i en följd. Man tävlar på en mängd olika distanser. Allt ifrån tävlingar som tar under en timma att genomföra, till tävlingar som eliten avverkar på mer än åtta timmar. Triathlon passar både för glada vardagsmotionärer som vill ge sig själva en utmaning och den topptränade elitidrottaren. De distanser vi valt till vår tävling ligger mitt emellan det som i tävlingstermer benämns ungdomsklass 14-15 år och motionsklass och motsvarar ca 10% av en sk. Ironman.

Klasser:

Motionsklass för dam respektive herr. Gemensam start för båda klasserna.
Starttid:11.00, obligatorisk samling för tävlingsgenomgång ca. 9.30. Exakt tid för genomgången meddelas till anmälda ca 1 vecka innan start.

Uppvärmning:

Sker gemensamt för dig som vill, med Friskis & Svettis.

Tävlingsplats:

Näverjtäl. Simning i Hanabäckstjärn, cykling Nävertjäl – Fors – Nävertjäl, löpning Nävertjäl/Hanabäck. Parkering vid Nävertjäls bygdegård. Ta gärna med bekanta som vill titta, men tänk på samåkning. Försäljning av fika, lättare lunch m.m. i bygdegården. Vänligen respektera avspärrningar i området.

Anmälan:

Under fliken Triathlon på vår hemsida www.navertjal.com finns en länk till ett anmälningsformulär.  Antalet platser är begränsat så vi rekommenderar att du anmäler dig så snart som möjligt.

Startavgift:

Det kostar 300 kr att delta i tävlingen. Du kan välja att betala direkt vid anmälan med kort genom säker betalning via Dinkurs.se. Om du väljer faktura tillkommer en avgift på 20 kr och fakturan bifogas det bekräftelsemail du får vid anmälan. Du kan även beställa och betala lunch vid anmälan. Betala din startavgift inom utsatt tid för att säkra din startplats. Avgiften återbetalas ej vid strykning.

Distans simning:

Efter genomgång och uppvärmning promenerar de startande med cyklar ner till stranden vid sjön. Längs vägen passeras växlingszonen mellan cykel och löpning där man kan lämna löparskor m.m. Cyklarna placeras på angiven plats i växlingsområdet. På stranden finns avskärmningar för ombyte efter simningen, för dam respektive herr. Starten för simningen sker från strandkanten. Sträckan går runt utplacerade bojar och tillbaka till startplatsen igen. Sträckan är omkring 350-400 meter. Funktionärer kommer att finnas placerade i båtar längs sträckan. Simmössa delas ut och är obligatorisk att bära under hela simningen.
 

Distans cykling:

Växling till cykel sker inom avgränsat område. Cyklingen påbörjas när man lämnat växlingsområdet. Första delen av cyklingen är en brant backe och det är naturligtvis tillåtet att leda cykeln upp. Cykelsträckan går till hälften på grusväg och till hälften på asfalt. Hjälm är obligatoriskt under hela cyklingen. Det är inte tillåtet att ta av hjälmen före man kliver av sin cykel. Under cyklingen gäller vanliga trafikregler som alla tävlande måste ta hänsyn till. Tillräckligt säkerhetsavstånd till framförvarande cyklister ska hållas. Funktionärer kommer att finnas längs banan. Cykelsträckan är 16 km.

Distans löpning:

Växling till löpning sker vid Nävertjäls Bygdegård. Där kan man vid starten lämna eventuellt ombyte i märkt kasse. Cyklar parkeras på anvisad plats vid växlingsområdet. Löpningen sker i kuperad terräng, med en avslutande backe som kommer att kännas i benen. Här hoppas vi att publiken kantar vägen och ger alla tävlande sitt stöd. Sträckan är ca 4 km lång.  

Prisutdelning och priser:

Priser till etta, tvåa och trea i klasserna dam och herr.  Prisutdelning sker vid Bygdegården ca 13.00.

Övrig information:

Vi har valt att inte i detalj följa de tävlingsregler som finns framtagna av Svenska triathlonförbundet som finns att läsa på www.svensktriathlon.org. Vi har läst dem noga och valt ut det vi tycker är viktigast. De obligatoriska regler som måste följas finns till viss del beskrivna ovan, men kommer att gås igenom vid samlingen innan start.

OBS! All tävling sker på egen risk och vi rekommenderar försäkringen Startklar. Mer information finns på www.startklar.nu
Tävlingen är ej sanktionerad av något idrottsförbund.

Frågor

Har du frågor som inte besvarats här är du välkommen att ställa dem:
Via e-post till triathlon@navertjäl.com
Rickard Hagström 070-244 54 48
Torbjörn Lindström 070-564 56 08
Gabriella Röschmann 070-243 98 98