Deltagare bystigen 2013

Söndag före pingst den 12 maj gick vi från bygdegården kl. 10.00.

Årets bystig blev den första ur flera aspekter. Det var första gången sedan man startade bystigen, som inte Bror Andersson var med. Vi får hoppas Bror piggar på sig och kan vara med igen nästa år.

Vi tror att bystigen startade år 2000 eller 2001, vilket borde kunna säkerställas genom att gå bakåt i verksamhetsberättelserna för Bygdegården. Kanske Elisabeth kan göra det ?

Det var första gången vi gick på annan dag än Kristehimmelsfärsdag, då det i år på grund av regn blev flyttat.  Det var också första gången som kallelsen gick ut via nätet istället för anslagstavlan. Tror att det fick till resultat att vi fick med nya deltagare. När det var så mycket som var nytt så kom vi fram till att vi skulle för första gången prova gå bystigen motsols. Det ger ju en annan upplevelse

Under vandringen stannade vi till vid ett flertal ställen och pratade om gamla tider. Det finns faktiskt mycket att minnas för oss som har några år på nacken. Till att börja med, de fotbollsmatcher som Ola och jag var med i, på den tomt där nu Magnus Westberg bor. Där gick matcherna över flera generationer, och ofta hade vi med Adrian Eriksson som målvakt. Hans insparkar gick över hela plan, så man skulle stå framför motståndarmålet och ta emot passningen.

Ola hann också med att berätta, att förmodligen det längsta hoppet med skidor runt sjön gjorde Einar Johansson när han kom skidande utför backen från Eris till Oskars. Där hade Ola och Johnny byggt en stor knix, där uthoppet var ovanpå en snökoja, där Ola och Johnny låg, när Einar kom susande. Det blev en vådlig luftfärd, och när Einar landade blev det ett stort snömoln. Tack och lov blev Einar inte arg, utan Ola och Johnny klarade sig helskinnade från äventyret. Einar var på väg hem till Bernards och kunde ju inte tro att det fanns några ungar, som kunde hitta på sådana pojkstreck, så han höll god min.

När vi kom fram till Johans och Ninas kåta var vi alla riktigt fikasugna. Solen sken så fint så vi bestämde oss för att sitta ute.

Vi som gått bystigen sedan start kunde dra oss till minnes det fika vi blev bjudna på av Birgit, så länge Bror och Birgit bodde i Hanabäck. Bror räknade in antalet deltagare vid start, och sedan blev det en beställning per telefon till Birgit, som då dukat upp i köket när vi kom fram.

Nåja, så småningom kunde vi vandra vidare och efter dryga 3 timmar var vi tillbaka vid bygdegården. Mycket bra gjort av Charlotte och Torbjörns flickor Lina och Ella att knata hela vägen.

Följande personer deltog i år, se även bifogat foto:

Tore Österberg,

Torbjörn Lindström,

Kenneth Lindström,

Charlotte Glimbergsson,

Mats Andersson,

Farmor Eleonor Lindström med Lina och Ella,

Ola Johansson,

Siv Bäck delaktig i tillkomsten av den fina kåtan,

Emma Edlund med hund,

Ann-Louise Andersson,

Marine Österberg,

Kjell Larsson

/Kjell